White Label Link Building strategieën

Bij het rangschikken van websites in de zoekresultaten houdt het rangschikkingsalgoritme van Google rekening met een verscheidenheid aan factoren.

Een van de factoren die veel gewicht in de schaal leggen is het aantal backlinks naar een website. Backlinks zijn echter niet allemaal hetzelfde, want sommige zijn van hoge kwaliteit en gezaghebbend, afhankelijk van de site waar ze op staan.

Met een solide link building strategie is het mogelijk om link building mogelijkheden te vinden maar er ook voor te zorgen dat de links ook van betrouwbare en gevestigde websites komen.

Als je een bureau bent dat diensten levert aan je klanten, en je wilt op de juiste manier aan linkbuilding doen, kan dit een langere periode in beslag nemen.

Als alternatief kunt u een white label link building service bedrijf benaderen, die direct beschikbaar is en de juiste strategieën heeft om u te helpen de autoriteit van de websites van uw klanten op te bouwen. Niet alleen dat, maar deze diensten ook helpen verbeteren van de sites ‘rankings in Google’s zoekresultaten pagina’s (SERPs).

Wat is White Label Link Building?

White label link building gebeurt wanneer een marketing bureau een derde partij white label link building bureau inhuurt om link building diensten uit te voeren voor hun klanten. Meestal onthullen wederverkopers niet aan hun klanten dat het werk is uitbesteed, dat is waarom het nodig is om white label rapporten in te dienen.

White label rapporten bevatten geen branding, logo’s of contactgegevens van de derde-partij dienst die het link building werk uitvoert namens de klanten van het bureau. Op deze manier kan het bureau de rapporten direct delen met hun klanten.

Simpel gezegd, white label link building is het proces van het doorverkopen van links geproduceerd door een derde partij of externe dienst onder uw eigen merk of bureau naam.

Bureaus voeren meestal grondige analyses uit om de blogs te selecteren die relevant zijn voor de behoeften of niches van hun klanten, en bereiken deze blogs persoonlijk in een poging backlinks van hen te krijgen.

Door middel van white label link building partnerships, zorgt het bureau ervoor dat de sites van zijn klanten op de eerste pagina van Google komen.

De derde partij of extern bedrijf dat de link building diensten levert, zorgt ervoor dat de links binnen een bepaalde periode voor elke niche worden geleverd. Zij krijgen dit gedaan door middel van een aantal white label link building strategieën, die we zullen delen in deze gids.

White Label Link Building strategieën


1. Creatie van inhoud

Vroeger kreeg je snel en gemakkelijk backlinks van bloggers en beïnvloeders in je niche als je inhoud van hoge kwaliteit had.

Echter, link building is nu niet meer zo makkelijk als toen dankzij de verschillende updates die Google om de zoveel tijd uitrolt.

Als een white label link building strategie, zorgen content creatie en schrijven ervoor dat u hoge kwaliteit en boeiende inhoud krijgt op basis van trending topics die een toegevoegde waarde zouden zijn voor uw site. Op deze manier kunt u het link building proces stroomlijnen op verschillende relevante sites gebaseerd op uw niche en behoeften.

2. Concurrenten analyse

Het uitvoeren van een intensieve concurrentie analyse is een andere eenvoudige en effectieve white label building strategie. Dit strategische stap voor stap proces neemt verschillende stappen in beslag waaronder het vinden van concurrenten, het gebruik van een keyword tool om te zien waar zij hun kwaliteitslinks vandaan halen, en het aanvragen van backlinks.

Om te beginnen, moet je je top drie concurrenten selecteren en deze vervolgens in een keyword research tool laden om de links te filteren op basis van de niche. Je moet ook rekening houden met de domein autoriteit van je concurrentie om je richting te geven.

Zodra je al deze details hebt over links, bronnen en domein autoriteit van de bronnen, kun je een lijst maken van de bronnen waar je links van wilt krijgen.

Deze lijst moet informatie bevatten zoals de naam van de webmaster, e-mail adres en andere details die u zullen helpen hen te bereiken voor link building doeleinden.

Met alle informatie in de hand, is de volgende stap het versturen van op maat gemaakte e-mails die specifiek en to the point zijn. Als je bronnen hebt geanalyseerd en uitgezocht met een hoge kans op het geven van een backlink, kun je snel meer links bouwen voor de sites van je klanten door middel van deze strategie.

3. Plaatsen bij gasten

Gastplaatsing is een andere snelle manier om kwalitatieve backlinks te krijgen. De white label link building strategie houdt in dat je kwalitatieve inhoud schrijft voor andere blogs of niche-gerelateerde websites, maar er zijn een aantal dingen die je in gedachten moet houden.

Om te beginnen moet je je richten op zeer relevante en gezaghebbende websites. Je moet niet posten op lage autoriteit of irrelevante sites zoals een paar jaar geleden en grote resultaten verwachten.

Je moet hyper-targeted zijn om effectief SEO sap naar de sites van je klanten te brengen en alleen inhoud te creëren voor sites in je niche met een DA van 40+.

Identificeer tussen de 50 en 100 niche-gerelateerde blogs met een sterke DA die gastbijdragen accepteren, bekijk uw lijst en dien uitzonderlijke inhoud in met waardevolle en onconventionele informatie.

4. Netwerk Bereik

Deze white label link building strategie omvat het identificeren van connecties met blogs of websites die een hyperlink kunnen hosten om zo een gerenommeerde en verreikende online aanwezigheid te creëren.

Zoek de mensen die al verbonden zijn met uw bedrijf of merk en die uw inspanningen graag zouden helpen ondersteunen. Hun stempel van goedkeuring krijgt u niet alleen backlinks, maar kan ook helpen om verwijzend verkeer naar u terug te sturen.

Voer trefwoordonderzoek uit om de potentiële blogs of sites te identificeren die uw link kunnen hosten, maar overweeg ook om een bron te zijn voor journalisten via sites als HARO of MuckRack.

Wanneer een journalist naar uw werk verwijst, voegen ze een backlink toe als context, die op zijn beurt een gezaghebbende link voor uw site opbouwt.

5. Gebroken link bouwen

Gebroken links zijn overal op het internet te vinden en ze zijn een rijke bron van kwalitatieve backlinks. Het vervangen van zulke broken links door uw eigen links op andere sites kan helpen om uw organische bereik te verbeteren en uw ranking op de pagina’s met zoekresultaten te verhogen.

Deze white label link building strategie houdt in dat u de site van uw concurrentie invoert in een zoekwoorden onderzoek of site verkenner en filtert op gebroken backlinks.

Als je er een paar gevonden hebt, maak dan relevante inhoud die de backlink kan vervangen en neem contact op met de webmaster om hen te laten weten dat ze een gebroken link hebben. Zorg ervoor dat u vraagt of ze bereid zijn om de link te vervangen door de uwe.

Deze tactiek werkt het beste als u pagina’s selecteert die relevant zijn en veel verkeer trekken. U kunt ook bestaande links met 404-fouten terugwinnen zonder te wachten op goedkeuring om een gebroken link op de site van uw concurrent te vervangen.

6. Gebruik infographics

Infographics zijn een kort maar belangrijk onderdeel van marketing en branding. Niet alleen dat, maar ze zijn een geweldige tactiek gebruikt in white label link building als ze zijn boeiend voor het publiek en kan converteren in leads voor uw klanten bedrijf.

Als linkbuildingstrategie winnen infographics het van platte tekst, dus u kunt op zoek gaan naar beïnvloeders in uw niche die regelmatig infographics delen op hun sites of sociale platforms en contact met hen opnemen.

Je kunt hun feedback krijgen op je infographic in plaats van direct te vragen om een share of link, en als ze het indrukwekkend vinden, kunnen ze je gemakkelijk een backlink geven als ze het delen op hun blogs of sites.

7. Niche bewerken

Niche bewerkingen zijn links die u toevoegt aan een bestaande website inhoud of blog die een geweldige aanvulling op uw blogger outreach inspanningen te maken. Ze zijn niet gebaseerd op de domein autoriteit van de site maar op het vinden van relevante link plaatsing mogelijkheden en passen mooi in organische en lokale SEO.

8. Wederkerigheid met Complimentaire Concurrenten

Wederkerigheid is een van de eenvoudigste white label link building strategieën die het gebruik van wederkerige linkbuilding met concurrenten die een aanvulling op uw bedrijf of merk.

Dergelijke concurrenten zijn onder andere een ander bureau of individu in uw niche die complementaire diensten in plaats van directe concurrenten biedt.

Bijvoorbeeld als uw bureau is gespecialiseerd in social media marketing, kunt u uit te reiken naar een concurrent in e-mail marketing in dezelfde niche. Ze zijn zeer relevant, maar geen directe concurrenten, wat een uitstekende kans biedt om wederkerige backlinks op te bouwen.

9. Word actief op sociale media

Deze strategie houdt in dat u actief bent door nieuwe afbeeldingen, posts en updates te delen op social media platforms. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid, maar kan de URL van uw site en uw merk aan meer mensen tonen die uw beste inhoud met hun publiek kunnen delen.

Het werkt ook in de richting van het versterken van de zichtbaarheid en het verbeteren van uw link profiel.

10. Image Link Building

Als uw site veel originele foto’s van uzelf bevat, is het gemakkelijk om links op die afbeeldingen te bouwen. U kunt foto’s nemen van uw producten of diensten, iconen, grafieken of andere afbeeldingen maken en ervoor zorgen dat ze zo uniek zijn dat niemand anders er eigendom van kan claimen.

Zorg er bij het maken van uw ontwerpen voor dat mensen er online naar kunnen zoeken om uw kansen op het krijgen van backlinks te vergroten.

Zoek websites die uw afbeeldingen gebruiken via omgekeerde zoekopdrachten op tools zoals Image Raider of Tineye, en contacteer de blogs of sites om een backlink naar uw website aan te vragen.

White label link building diensten zijn aan een opmars bezig door het belang dat Google en andere zoekmachines hechten aan links van hoge kwaliteit.

Deze 10 strategieën kunnen u helpen de service te leveren waar uw klanten voor getekend hebben om hun site rankings en traffic te verbeteren.