Kwalitatieve backlinks

Kwalitatieve backlinks zijn heel belangrijk voor iedereen die aan linkbuilding doet.  Als je een website hebt en je maakt je zorgen over de ranking ervan, dan is er geen manier waarop je kunt voorkomen dat je te maken krijgt met backlinks.

Sinds de allereerste dag van je site, worden ze een van de belangrijkste factoren die je helpen om naar de top in de SERP te stijgen.  Maar helpen alle backlinks je te ranken?

Nou, helaas, het antwoord is NEE!

In de loop der tijd zijn er veel veranderingen geweest in hoe links je ranking beïnvloeden. Zelfs een paar jaar geleden, kon je gewoon hoger op Google komen door een ton aan backlinks te hebben.

Echter, sinds Google zijn Penguin update heeft gelanceerd, is link building een werk van creativiteit geworden, niet van nummers.

Kwalitatieve backlinks zijn zeer belangrijk geworden

Het is nu cruciaal om kwalitatieve backlinks te hebben als je niet gestraft wilt worden door de zoekgigant. Dus, als je de kwaliteit en de ranking van je website niet wilt riskeren, ben je hier aan het juiste adres.  Al onze klanten ontvangen bij ons zeer relevante Kwalitatieve backlinks van websites met een hoge waarde.

Waarom de kwaliteit van backlinks belangrijk is

Kwalitatieve backlinksVoordat u de kwaliteit van uw backlinks evalueert, wilt u misschien weten wat een kwaliteit backlink is en waarom het belangrijk is. In SEO, verwijst een kwalitatieve backlink naar een dofollow link die op een natuurlijke manier in uw inhoud is geplaatst, wijzend naar een pagina van uw site.

Het is een langdurig proces en soms duurt het maanden om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen. Ooit afgevraagd waarom het belangrijk is? Omdat de kwaliteit van een backlink bepaalt hoeveel links er naar uw site gaan.

Een goede backlink kan uw ranking aanzienlijk verbeteren en het verkeer op uw site een boost geven, terwijl een slechte backlink er alleen maar voor zorgt dat u gestraft wordt door Google. Zelfs een paar jaar geleden hadden mensen de neiging om het aantal backlinks kunstmatig op te pompen door bepaalde technieken te gebruiken zoals het kopen van links, comment spam, het overmatig optimaliseren van persberichten, enz.

Om deze manipulatie te stoppen, moest Google zijn algoritme updaten, waardoor iedereen zich concentreert op kwaliteit boven kwantiteit als het gaat om het verkrijgen van een backlink.

Hoe gaan wij te werk?

Seobureau  is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw Google positie. Wij zorgen ervoor dat uw website interessant wordt voor Google, hierdoor stijgen uw posities binnen de Google zoeklijsten. Met onze pakketten garandeert ons team een stijging van uw website binnen de Google zoekresultaten.

Hoe pakt Seobureau linkbuilding aan?

Neemt u een van onze Kwalitatieve backlinks pakketten dan bepalen we samen welke zoekwoorden het best ondersteund worden. Wij hebben absoluut geen inloggegevens van uw website nodig en we komen dus niet in de back-end van uw site. Alleen een URL van uw website is al voldoende voor ons. Hierdoor komen wij nooit in aanraking met uw bedrijfs- en/of klantengegevens en kunnen wij nooit uw website aanpassen.

Binnen ons team hebben wij tekstschrijvers die zich bezighouden met content schrijven en blogs plaatsen. Deze mensen schrijven mooie artikelen over bijvoorbeeld uw product of dienst. Deze blogs worden SEO proof geschreven en bevatten minimaal 500 woorden. In de blogs worden linkjes aangebracht naar de URL die u hoger in Google wil laten scoren.

Daarnaast ontwikkelen wij websites op maat relevant aan uw producten en diensten. Op deze websites komt de link te staan die uw zoekwoorden en website zullen ondersteunen. Hierdoor stijgen de uitgekozen zoekwoorden in de Google zoekresultaten.

De websites die we aanmaken hebben een domeinwaarde van DA 30/50, een Dr waarde van 30/50 plus en een Trust Flow van 25 plus (!), waardoor uw website veel interessanter gaat worden voor de Google zoekmachine.

Wat houden onze backlinks in en waarom zijn deze zo belangrijk?

Onze Kwalitatieve backlinks komen van beveiligde websites om zo spam links te voorkomen. Bovendien hoeft u nooit wat toe te voegen of te veranderen aan uw eigen website wat met onze SEO campagne te maken heeft. Backlinks zijn externe links van andere websites die leiden naar uw eigen website. Deze links zijn zeer belangrijk, omdat dit wat zegt over de populariteit van uw website. Hoe meer Kwalitatieve backlinks uw website heeft hoe beter. Onthoud wel dat het niet alleen draait om kwantiteit, maar ook om kwaliteit! Wanneer uw website veel spam backlinks bevat blokkeert Google uw website automatisch van hun zoekresultaten. Dat scenario wilt u absoluut voorkomen! 

Onze backlinks zijn absoluut 100% spam proof. 

Deze websites zijn allemaal beveiligd en kunnen totaal geen schade toebrengen aan uw website. Ook voegen wij alleen branche gerelateerde Kwalitatieve backlinks  toe aan uw website waardoor uw domeinwaarde extreem zou toenemen. Wij willen het beste voor u en uw bedrijf en daarom werken wij alleen met linkjes die extreem goed samenwerken met het Google algoritme.

Waarom is SEO belangrijk voor uw bedrijf?

Hoger komen in Google moet essentieel zijn voor een bedrijf. Tegenwoordig wordt er bijna alleen nog maar gebruik gemaakt van Google. Voorheen bekeken mensen de advertentie pagina’s van kranten en andere niet digitale kanalen. Vandaag de dag  zijn mensen veel sneller geneigd om toch even snel hun zoekwoord door de zoekmachines van Google te halen. Meestal bekijken mensen dan alleen de eerste en soms de tweede pagina, puur omdat het anders te veel moeite kost. Want zeg nou zelf, u kijkt vaak ook niet veel verder. Wanneer uw bedrijf op de derde pagina te vinden is zullen er misschien een paar mensen op uw website klikken, maar dat is niet de ideale situatie. De ideale situatie houdt in dat wanneer mensen op Google zoeken naar een bepaald zoekwoord wat relevant is voor uw bedrijf, u dan ook bij de top van de eerste pagina hoort. Hierdoor gaan mensen uw website veel meer voorbij zien komen en krijgt u veel meer bezoekers op uw website. Uiteindelijk zou dat ervoor zorgen dat uw verkoop toeneemt. Wij kunnen voor deze ideale situatie zorgen!

Hoe de kwaliteit van backlinks te evalueren

Niet elke backlink is gelijk geschapen. Er zijn een aantal factoren te overwegen als het gaat om het kiezen van de juiste backlink voor uw website. U vraagt zich nu misschien af hoe u kwalitatieve backlinks voor uw site kunt creëren. De waarheid is dat er geen enkele metriek is die zal bepalen of een domein perfect is om u een backlink te geven.

Er is geen eenvoudige manier om de kwaliteit van een prospectief domein te bepalen, maar de volgende tips zullen u helpen te begrijpen hoe u een algemeen idee kunt krijgen over de kwaliteit van een Kwalitatieve backlinks.

Laten we ze eens bekijken:

Organisch verkeer
Dit is een van de makkelijkste en toch belangrijkste metrics om een backlink te evalueren.

Hoe komt dat?

Bij het bepalen van de kwaliteit van een domein, hoe hoger het verkeer, hoe beter de kandidaat voor uw backlinks kan zijn. Veel verkeer geeft aan dat de site populair is en dat de eigenaar betrouwbaar is. Een website krijgt meestal meer verkeer wanneer de inhoud van hogere kwaliteit is en kan voldoen aan de intentie van de gebruikers.

Als u een backlink krijgt van een niche met veel organisch verkeer, is de kans groot dat een aanzienlijk deel van het verkeer naar uw website zal gaan, waardoor het verkeer van uw site toeneemt. Trouwens, Google houdt van wat zijn gebruikers leuk vinden en zal een site als betrouwbaar beschouwen als die veel organisch verkeer heeft.

Zonder twijfel zal de zoekgigant die site in een hogere rangschikking plaatsen. Wanneer u backlinks krijgt van een site met veel verkeer, wordt het makkelijker voor u om vertrouwen te winnen van Google, wat geweldig is voor uw SEO.

Hoe bepaal je nu het verkeer van een domein?

Er zijn verschillende SEO tools zoals Ahrefs, SEMRush, Alexa, etc., die je kunt gebruiken om het organische verkeer van een site te achterhalen. Onthoud dat dit tools van derden zijn en je niet het exacte aantal bezoekers zullen geven.

Dus, zijn ze van geen nut? Natuurlijk wel!

Deze tools geven je een goed aantal schattingen van het verkeer dat kan worden gebruikt om de kwaliteit van een domein te bepalen.

Controleer domein autoriteit (DA)

De meeste mensen zien deze metriek over het hoofd tijdens het bouwen van backlinks. Echter, het doen van een domein autoriteit controle is van cruciaal belang als je een kwalitatief backlink profiel wilt.

Je vraagt je vast af wat domein autoriteit is en waarom het belangrijk is. Als je nieuw bent bij SEO, heb je misschien geen idee over deze terminologie omdat het geen officiële Google metric is. In plaats daarvan is het een term die door Moz wordt gebruikt en die verwijst naar de kracht van een site op basis van de kwaliteit van websites die ernaar linken en van welke pagina’s.

DA varieert van 0 tot 100.

Net zoals organisch verkeer, zou u een site met een hogere DA moeten kiezen aangezien de score de mogelijkheid van de website aangeeft om te rangschikken. Hoge DA betekent dat de site een aanzienlijk aantal externe links van hoge kwaliteit heeft, wat betekent dat het verkrijgen van een backlink van dergelijke sites u zeker kan helpen om hoger te ranken.

Dus, hoe ga je een site de domein-autoriteit te controleren?

Je kunt het doen door gebruik te maken van de MozBar (de gratis SEO toolbar), Link Explorer op haar website, of in de keyword explorer SERP Analysis sectie. Bovendien zijn er tientallen SEO en marketing analyse platforms die deze metriek bevatten.

Identificeer verwijzende domeinen

Als u de backlinks verwart met verwijzende domeinen, bent u niet alleen. Er zijn veel mensen die deze twee termen door elkaar halen.

Backlinks zijn URL’s, die verkeer naar uw website leiden, terwijl verwijzende domeinen de domeinen zijn die naar een andere website verwijzen.

Elk verwijzend domein kan één of meerdere links naar een website hebben. Hier, moet u het backlink profiel van de websites die uw voorkeur domein is koppelen analyseren.

Bepalen of het domein geschikt is voor u is hier vrij eenvoudig. Controleer gewoon of het domein constant linkt naar een bepaalde website.

Als dat zo is, is deze site misschien een PBN en zeker niet de juiste keuze voor jou.Onthoud dat het hebben van minder backlinks van meerdere sites altijd betere resultaten geeft dan het hebben van veel backlinks van een enkele site.

Leeftijd domein

Kwalitatieve backlinksLeeftijd is een belangrijke factor als het gaat om het prospecteren van domeinen voor backlinks. Als website eigenaar, moet u weten hoeveel tijd het kost om een goed aantal verkeer te krijgen. Je moet je site optimaliseren, kwalitatieve inhoud creëren en de juiste promotie doen om het publiek aan te trekken, wat jaren kan duren om het gewenste resultaat te krijgen.

Dus, je wilt geen backlinks van een site die niet over dergelijke kwaliteiten beschikt.

Nieuwere websites hebben aanzienlijk minder verkeer van Google, vandaar dat het krijgen van een backlink van hen niet veel zal doen voor uw site. Dus, hoe kunt u de leeftijd van een domein controleren?

Kies voor tools zoals SEO Chat die u kunnen helpen de leeftijd van een website te bepalen.  ls je ziet dat de leeftijd van het domein minder dan een jaar is, kun je het beter overslaan.

Er zijn echter uitzonderingen.

Een relatief nieuwere website kan je kwalitatieve backlinks opleveren als hij een goede lancering heeft gehad en veel links van andere bloggers heeft gekregen om hoger in Google te komen.

Zijn de Anchor Teksten Relevant?

Anchor tekst relevantie is een must omdat Google het gebruikt als een manier om te bepalen of een bestemmings-URL relevant is voor de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Dit betekent dat de aanklikbare tekst het doelzoekwoord van die pagina moet gebruiken op een manier dat het er natuurlijk uitziet en relevant is voor de pagina waarnaar wordt gelinkt.

Als er bijvoorbeeld een artikel over vissen is dat linkt naar een pagina die visgereedschap verkoopt, kan de ideale ankertekst daarvoor zijn: hengel, haak, kurkbobber, of gewoon visgereedschap.

Ook moet de pagina waarnaar gelinkt wordt relevant zijn. Hier, een link naar de visgereedschap pagina met hengel als ankertekst is heel relevant. Maar als je ziet dat de pagina waarnaar gelinkt wordt over iets gaat dat niets met vissen te maken heeft, dan is er iets mis met de site die ernaar linkt.

Het gebeurt meestal met de gokken sites of iets dat drugs te promoten. Dus, lees een aantal gepubliceerde content op die site en kijk naar de ankerteksten.

Lijken ze onnatuurlijk?

Zo ja, dan is dat niet de backlink die je wilt.

Analyseer de natuurlijkheid van de linkpagina
De kwaliteit van een domein hangt sterk af van de pagina’s waarnaar gelinkt wordt.

Als u ziet dat uw gewenste website linkt naar pagina’s die illegale drugs verkopen of iets anders verdachts, is het geen goed idee om daar een Kwalitatieve backlinksvan te krijgen.

Zoals ik al zei, worden zulke links verborgen onder een irrelevante anchor tex om de PageRank te manipuleren.

Natuurlijkheid-van-Linking-Pagina

Mensen doen zulke dingen, denkend dat ze Google kunnen misleiden.

Dit is waar ze de meest onvergeeflijke fout maken.

Google kan de irrelevantie detecteren tijdens het crawlen van de pagina en de websites hiervoor bestraffen.

Websites die linken naar dergelijke onnatuurlijke pagina’s hebben een hoge spamscore en kunnen de ranking van uw website schaden.

Het is dus sterk aanbevolen dat u een backlink audit uitvoert voordat u voor een domein gaat.

Link locatie
Voordat u een domein bevestigt om u Kwalitatieve backlinks te geven, moet u uitzoeken waar de link die naar uw pagina verwijst zich zal bevinden op de pagina.

Begrijpt u niet waarom?

Moz’s mede-oprichter Rand Fishkin legt uit hoe links op verschillende locaties in een inhoud van invloed kunnen zijn op uw SEO.

Hoewel elke link op een pagina wat link juice biedt, bezitten ze niet allemaal dezelfde waarde.

Als u op zoek bent naar Kwalitatieve backlinks voor SEO doeleinden, overweeg dan alleen de link die verschijnt binnen de body content. Ook de locatie van die link in een body content bepaalt hoeveel link juice het zal doorgeven aan uw site.

Hoe hoger de link wordt geplaatst, hoe gemakkelijker het voor de lezers zal zijn om u te bereiken. Trouwens, als je ziet dat een bepaalde pagina links in andere secties plaatst in plaats van in de body, dan komt dat omdat de pagina veel externe links heeft.

Het kan een teken zijn van PBN’s of pagina’s die alleen bestaan om Kwalitatieve backlinks te verkopen. Controleer ook andere links rondom de link naar uw pagina. Zorg ervoor dat ze niet naar pagina’s van lage kwaliteit linken, wat uiteindelijk je ranking kan schaden.

IP-adres

Een goede manier om te controleren of je Kwalitatieve backlinks krijgt van sommige PBN’s, die Google haat.

Hoewel het IP-adres niet echt een teken is van een slechte link, helpt het je wel om uit te zoeken of je een uniek en authentiek domein prospecteert of niet.

Meerdere links met hetzelfde IP adres bevestigen maar één ding over deze websites – dit zijn private blog netwerken.